Om tjänsten

Vad kan Slopti göra för dig?

I dagens skattesystem för fåmansaktiebolag är det många regler och gränser för beskattning av lön och aktieutdelning. Som företagare i ett fåmansaktiebolag är det därför inte självklart vilken fördelning av lön och utdelning ägaren eller ägarna i bolaget ska ha. Slopti hjälper dig att ta ut precis rätt lön och utdelning beroende på dina övriga intäkter och kostnader. Med Slopti kan du enkelt ändra fördelningen under året om du märker att din försäljning eller dina kostnader förändras.

Hur görs det här?

Vi erbjuder en automatiserad skatterådgivning som är baserad på matematik. Algoritmen tar hänsyn av alla skatteregler för lön och aktieutdelning för ett fåmansaktiebolag och är verifierade av en doktorand på handelshögskolan i Stockholm.

Vanliga frågor

Tar programmet hänsyn till pensionsavgifter?

Svar: Ja, programmet tar hänsyn till din allmänna pension och har med det i beräkningen, visar resultat hur mycket pengar som sparas in till allmän pension. Tjänstepensionssparande tar programmet i dagsläget inte hänsyn till.

Jag har ett minimikrav på hur mycket jag behöver få utbetalt i månaden. Hur kan det göras?

Svar: I programmet kan du själv ställa in ett minimikrav på vilken lön respektive ägare minst önskar att ha varje månad. Utbetalningen av aktieutdelningen sker först året efter aktuellt räkenskapsår och kan väljas att ta ut en eller flera gånger under året. Det går att delutbetala aktieutdelningen.

Vi är flera ägare, fungerar er optimering till det?

Svar: Absolut, tjänsten fungerar för företag med flera ägare (även om alla ägare har olika löner, ägarandelar, bor i olika kommuner mm).

Vilka är vi?

Slopti AB är en spinoff från KTH med mål att förenkla beslut inom lön och aktieutdelning mot företagare för fåmansaktiebolag i Sverige. Om du har några frågor kontakta Sebastian eller Fredrik.

Kundansvarig Christoffer Åhman
Marknadsansvarig Fredrik Schalling
Skatteexpert och utvecklingsansvarig Sebastian Ljungberg